Dalapan bahan sarung tangan panyalindungan kimia sareng catetan sacara rinci

Sarung pelindung kimia

Mangrupikeun bagian anu teu tiasa diperyogikeun pikeun produksi kimia sareng tiasa ngajagi kasihatan padamel. Seueur jalma terang sarung pelindung kimia, tapi aranjeunna henteu terang ngeunaan éta. Ieu mangrupikeun dalapan jinis bahan sarung perlindungan kimia, sareng pedaran ringkes ngeunaan akal sehat anu aya hubunganana.

 

Anu kahiji: lateks alami

Sacara umum, lateks alami ngagaduhan panyalindungan anu langkung saé pikeun leyuran cai, sapertos leyuran cai sareng asam basa. Kauntungannana nyaéta kanyamanan, élastisitas anu saé sareng panggunaan anu fleksibel.

 

Jenis kadua: Nitrile

Éta ngagaduhan sipat pelindung anu saé ngalawan minyak, gajih, produk pétrokimia, pelumas sareng sababaraha pelarut. Nanging, pembengkakan tiasa lumangsung dina sababaraha pelarut, mangaruhan sipat fisikna sareng ngirangan panyalindungan.

 

Jinis katilu: polivinil klorida (PVC)

Éta ngagaduhan pangaruh pelindung dina sajumlah ageung zat kimia anu leyur dina cai, sapertos asam sareng alkali, tapi éta henteu tiasa ngajagi zat organik sapertos pelarut, sabab seueur pelarut bakal ngaleyurkeun palastik di jerona, anu sanés ngan ukur nyababkeun polusi, ogé ngirangan pisan fungsi panghalang tina sarung tangan.

 

Kaopat: Neoprene:

Ampir raoseun sapertos karét alam. Éta ngagaduhan panyalindungan anu saé pikeun produk petrokimia sareng pelumas, éta tiasa nolak sinar ozon sareng sinar ultraviolét, sareng ogé ngagaduhan sipat anti sepuh.

 

Kalima: alkohol polivinil:

Éta ngagaduhan pangaruh pelindung anu saé pikeun kalolobaan pelarut organik, tapi gampang leyur dina cai, sareng épéktipitasna bakal dikirangan saatos sapatemon cai, sareng bahanna heuras sareng teu merenah pikeun diolah.

 

Kagenep: karét sintétik butil

Éta ngagaduhan pangaruh pelindung anu saé pikeun sanyawa organik sareng asam kuat. Hésé ngahasilkeun sareng ngolahna. Ampir teu aya pangaruh pelindung kana minyak sareng lemak, tapi ngagaduhan sipat pelindung anu hadé pikeun gas.

 

Katujuh: Karét fluor

Polimér fluorinasi, substrat sami sareng Teflon (polytetrafluoroethylene), sareng énergi aktivasina dina permukaan na handap, janten titik-titikna moal cicing dina permukaan, anu tiasa nyegah penetrasi kimia. Pisan mangpaat pikeun pelarut anu ngandung klorin sareng hidrokarbon aromatik. Pangaruh pelindung anu saé.

 

Kadalapan: Poliétilén klorosulfonat:

Éta ngagaduhan sipat pelindung pikeun kaseueuran zat kimia, tiasa ngajagi alkali, minyak, bahan bakar sareng seueur pelarut, sareng ngagaduhan résistansi anu saé pikeun suhu luhur sareng handap, tahan maké, résistansi bending sareng sanésna.

Anu paling umum dianggo nyaéta latex alami, butyronitrile, sareng polyvinyl chloride (PVC) pikeun nyulam inti sarung tangan.


Waktos Post: Jul-06-2020