10 sarung tangan pelindung umum dina detil sareng kinerja pelindungana

Leungeun mangrupikeun bagian anu penting dina awak urang, sareng padamelan sareng kahirupan moal leupas tina éta. Ti saprak urang dilahirkeun, dugi ka akhir umur, panangan teras-terasan gerak. Karunya pisan yén urang sering teu maliré pentingna sareng panangtayungan panangan urang, ku kituna dina industri modéren, kacilakaan kacilakaan panangan parantos ningkat sacara signifikan, sareng cilaka tangan nyatakeun cilaka panangan dina sababaraha jinis kacilakaan anu patali sareng pagawéan 20%. Ieu mangrupikeun data anu pikasieuneun, janten pilihan anu leres sareng panggunaan sarung tangan pelindung perlu pisan.

 

Tatu tangan anu umum dina dasarna tiasa diklasifikasikeun kana tilu kategori, nyaéta luka fisik, tatu kimia sareng tatu biologis.

① Tatu fisik disababkeun ku seuneu, suhu luhur, suhu handap, éléktromagnétik, radiasi pangionan, shock listrik sareng alesan mékanis. Éta pangaruh hébat kana tulang, otot, jaringan sareng lembaga, patok jari anu parah, patah tulang sareng ramo bodas, jst.

② Karusakan kimia mangrupikeun karusakan dina kulit panangan anu disababkeun ku zat kimia, utamina akibat kakeunaan jangka panjang asam sareng alkali, sapertos detérjen, disinféktan, sareng sajabina, sareng kakeunaan sababaraha zat kimia anu toksik pisan.

Injury Tatu biologis gampang dipikaharti, dasarna éta mangrupikeun inféksi lokal anu disababkeun ku gigitan biologis.

 

Kumaha carana nyingkahan cilaka ieu nyaéta nganggo sarung tangan pelindung anu leres sareng alesan dina damel. Ayeuna jelaskeun sacara rinci 10 sarung tangan pelindung umum pikeun ngabantosan anjeun milih sarung tangan anu leres.

Jenis kahiji: sarung insulasi

Sarung tangan terisolasi dianggo kanggo padamelan langsung. Dina tegangan AC 10 kV atanapi peralatan listrik DC anu saluyu, ngagem sarung tangan anu terisolasi tiasa ngalakukeun pagawéan insulasi listrik. Salaku sarung insulasi, éta kedah ngagaduhan ciri insulasi anu saé, sareng kakuatan tarik, manjangan dina waktos istirahat, résistansi tusukan, tahan sepuh, résistansi suhu rendah sareng résistansi seuneu sadayana saé pisan. Penampilan sareng téknologi sarung tangan kedah nyumponan sarat tina "Kaayaan Téknis Umum pikeun Sarung Tangan Terisolasi pikeun Pagawéan Langsung", sareng produksi anu ketat tiasa ngahontal kamampuan panyalindungan anu diperyogikeun pikeun nyingkahan maot kusabab shock listrik tegangan tinggi.

 

Jenis kadua: sarung tahan tahan

Sarung tahan banting utamina dianggo dina industri sapertos ngolah logam, pabrik mesin, industri bersepeda, industri kaca sareng industri pelat waja pikeun nyegah objék anu seukeut tina diteukteuk atanapi teukteuk leungeun. Hal ieu dianggo utamina serat sareng produksi tékstil serat kakuatan-luhur sanésna, ayeuna anu paling seueur dianggo nyaéta perusahaan bahan DuPont Kevlar AS. Bahan Kevlar mangrupikeun jinis serat aramid. Sarung tangan tahan tahan anu didamel tina éta langkung lemes tibatan produk kulit, sareng gaduh résistansi panas anu langkung saé, tahan seuneu, tahan résistansi sareng tahan maké. Bahan Kevlar ogé mangrupikeun bahan umum pikeun waja awak, sareng kinerja pelindungna tiasa dipercaya.

 

Jenis katilu: sarung tahan tahan tahan suhu luhur

Sarung tahan tahan tahan suhu anu luhur nyaéta sarung tangan pelindung anu digunakeun dina lingkungan hawa anu luhur, anu biasa dianggo dina tungku peleburan sateuacan pagawé atanapi jinis tungku anu sanés. Éta ngagaduhan tilu jinis, hiji nyaéta kanvas tahan seuneu salaku lawon sarung tangan, sareng tengahna dijejeran poliuretan salaku lapisan insulasi panas; anu sanésna didamel tina bahan asbés salaku lapisan insulasi panas, sareng bagian luarna didamel tina lawon tahan seuneu sapertos lawon; akhirna Salah nyaéta nyemprotkeun logam dina permukaan sarung tangan kulit, anu tiasa nahan suhu luhur sareng tahan seuneu sareng ogé tiasa ngagambarkeun panas anu manceran. Suhu tahan sarung tahan tahan tahan panas aya dina tilu ukuran, ageung, sedeng sareng alit, anu dibagi kana jinis dua ramo sareng jinis lima ramo.

 

Kaopat: sarung anti anti statis

Sarung tangan anti-statis umumna diwangun ku bahan anyaman anu ngandung serat konduktif, sareng tiasa ogé didamel tina jalinan akrilik elastis serat panjang. Jinis kadua sarung tangan kedah dilampirkeun sareng résin poliurétana dina bagian lontar, atanapi ku résin poliurétana dina bagian ujung jari atanapi ku palapis poliétilén dina permukaan sarung tangan. Sarung tangan tina serat konduktif tiasa gancang ngaleungitkeun listrik statis anu terakumulasi dina panangan. Jenis kadua sarung tangan sareng poliuretan atanapi lapisan poliétilén utamina henteu gampang ngahasilkeun lebu sareng listrik statis. Sarung tangan anti-statis seuseueurna dianggo pikeun pamariksaan produk, percetakan, produk éléktronik, lemah ayeuna, perakitan alat presisi sareng karya inspeksi tina sababaraha lembaga panilitian.

 

Kalima: Sarung tangan tukang las

Sarung tangan tukang las mangrupikeun alat pelindung pikeun nyegah suhu luhur, logam lebur atanapi percikan seuneu tina seuneu kana tangan nalika ngelas. Persyaratan penampilan sarung tangan tukang las cukup ketat, kalayan bédana antara produk kelas hiji sareng kelas dua. Produk kelas hiji ngabutuhkeun awak kulit janten seragam dina ketebalan, gebu, lemes sareng elastis. Beungeut kulitna lemes, seragam, tegas, sareng warna na konsistén, tanpa raos anu leueur; awak kulitna henteu gaduh élastisitas lengkep, permukaan kulitna kandel, sareng warnana rada poek. Kelas dua. Sarung tangan tukang las biasana didamel tina sapi, babi tamarin atanapi kulit dua lapis, sareng dibagi kana jinis dua ramo, jinis tilu ramo sareng jinis lima ramo numutkeun bédana jinis ramo. Sarung tangan tukang las kadang tiasa dianggo salaku sarung tangan tahan suhu luhur.

 

Jenis kagenep: sarung anti anti geter

Sarung tangan anti-geter digunakeun pikeun nyegah panyakit padamelan anu diakibatkeun ku geter disababkeun ku geter. Dina kehutanan, konstruksi, pertambangan, transportasi sareng séktor sanés pikeun alat ngageter anu dicekel ku tangan sapertos ranté ragaji, mesin pangeboran sareng rawan geter panyakit pendudukan - - "panyakit ramo bodas." Sarung tangan ieu nambihan kandel busa, latex sareng interlayer hawa dina permukaan lontar pikeun nyerep geter. Kandelna dampal sampéan sareng ramo, volume udara na langkung ageung, sareng pangaruh damping langkung saé, tapi gampang mangaruhan operasi.

 

Katujuh: sarung tangan tahan asam sareng alkali

Sarung tangan tahan asam sareng alkali tiasa dibagi kana asam karét sareng sarung tangan tahan alkali, asam plastik sareng sarung tangan tahan alkali, asam latén sareng sarung tangan tahan alkali, asam impregnasi plastik sareng sarung tangan tahan alkali, sareng sajabana numutkeun bahanna. Mangrupikeun produk pelindung pikeun nyegah asam sareng zat alkali tina cilaka panangan. Cacat sapertos ibun, brittleness, caket sareng karusakan henteu kénging. Kualitasna kedah leres-leres sasuai sareng bekel "Sarung Asam (Alkali)". Sarung tangan tahan asam sareng alkali sanésna kedah kedap udara. Dina tekenan tinangtu, teu kéngingkeun kabocoran hawa. Sarung tangan tahan cai sareng sarung tangan antivirus tiasa diganti ku sarung tangan tahan asam sareng alkali, anu ogé ngagaduhan pangaruh anu saé.

 

Kadalapan: sarung tangan tahan minyak

Sarung tangan anu tahan minyak dipaké pikeun ngajagaan kulit sarung tangan tina sagala rupa panyakit kulit anu disababkeun ku zat berminyak. Sarung tangan ieu seueurna didamel tina karét nitril, kloropén atanapi poliuretan. Sababaraha jalma anu sénsitip kana stimulasi minyak sareng lemak kedah nganggo sarung tangan tahan minyak pikeun nyingkahan dermatitis akut, jarawat, kulit pecah, kulit garing, pigménan, sareng parobahan kuku.

 

Kasalapan: sarung bersih

Sarung tangan bébas lebu tiasa nyegah listrik statis manusa tina ngarusak produk nalika prosés produksi, sareng didamel tina karét alam. Éta tiasa ngajagi produk tina kontaminasi sareng pangaruh résidu ramo, lebu, kesang sareng noda minyak salami prosés produksi, sareng sacara efektif nangtayungan produk. Sarung tangan anu teu aya debu anu paling sering di kamar bersih nyaéta sarung tangan polyvinyl chloride (PVC).

 

Jenis kasapuluh: anti- X -ray sarung tangan

Sarung tangan anti-X -ray nyaéta sarung tangan anu dianggo ku pagawé X -ray, sareng didamel tina karét anu dipimpin lemes anu tiasa nyerep atanapi ngaleueut sinar-X sareng ngagaduhan sipat fisik anu saé. Pagawe anu aktipitas X-sinar peryogi éta sabab sering nampi radiasi sinar-X sareng langkung ngabahayakeun manusa. X-sinar tiasa ngarusak struktur internal sél sareng nyababkeun hirup-hirup ngaruksak molekul genetik anu sesah dilereskeun, sareng gampang ngadorong kanker. Éta ngagaduhan pangaruh nepi ka tiwasna dina leukosit getih manusa, hasilna turunna jumlahna, hasilna turunna imunitas awak, sareng langkung gering gering.


Waktos Post: Jul-06-2020